Goed voorraadbeheer kan véél opleveren!

Warehouse Management (WMS) in Exact

U weet niet precies wat er in uw magazijn ligt? Misgrijpen is bij uw personeel een veelgebruikt excuus? Het zijn problemen uit de praktijk, die we dagelijks oplossen. Een Warehouse Management Systeem (WMS) kan dergelijke problemen in uw magazijn oplossen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden en combinaties mogelijk om het rendement van uw magazijn verder te verhogen. Goed voorraadbeheer kan véél opleveren!

Eenvoudig magazijntransacties registreren door barcodes te scannen

Met Exact WMS kunt u uw ontvangsten, tellingen en uitgiftes in het magazijn eenvoudig registreren met behulp van scanners. U scant met een handterminal de barcodes van de goederen en de informatie wordt automatisch verwerkt in Exact Globe Next. Doordat de processen realtime verlopen, klopt uw voorraad altijd. En misschien nog wel belangrijker; door de realtime communicatie vertelt de scanner ook aan uw pickers wanneer en waarom een product niet gepakt mag worden en hoe de voortgang van de pickopdracht verloopt.

Sneller en foutloos orders picken

Met Exact WMS heeft u dus geen papieren picklijst meer nodig. De scanner bevat de pickorders en sorteert ze per magazijnlocatie. U kunt meerdere orders combineren, zodat het picken sneller gaat. En bij een verschil tussen het aantal gepickte goederen en het aantal goederen in de order, plaatst Exact WMS – als u dat wilt – automatisch een backorder.

Het WMS kijkt of de voorraad groot genoeg is, op basis van openstaande orders of op basis van de gewenste voorraadposities. En het laat weten welke raaplocaties bijgevuld moeten worden (replenishment). Zo voorkomt u onnodige vertraging bij het orderpicken. Met de route optimalisatie genereert WMS de snelste route voor een raaplijst.
Kortom, WMS maakt uw magazijnprocessen sneller. Zorgt dat de magazijnruimte goed wordt benut, biedt overzicht en vermindert de kans op fouten enorm!

De voordelen van een geïntegreerde WMS oplossing

Binnen Exact software is WMS een standaard onderdeel van het pakket. Dit betekent dat WMS feilloos samenwerkt met uw functionaliteit in Exact Globe. Hierdoor is de aanschaf gunstig geprijsd en is het beheer van de software eenvoudig en kostenbesparend ten opzichte van losse WMS systemen. Een koppeling maken is immers niet nodig.

Het Exact WMS kent de volgende features:

 • Ontvangstregistratie met cross docking
 • Replenishment
 • Verkooporder picken met pick advies
 • Voorraad tellingen
 • Voorraadtransacties
 • Interfiliale overboekingen
 • Inkooptransacties
 • Locatie overslagen
 • SKU Management
 • Route optimalisatie
 • Directed put-away
 • Communicatie via Radio Frequency (RF)
 • BarTender integratie

* beschikbare functionaliteit is afhankelijk van het type WMS in Exact.

Enkele termen toegelicht

Met SKU (Stock Keeping Units) Management kunt u een voorraadeenheid – zoals pallet, doos of zak – een uniek nummer toekennen. Dat nummer gebruikt u om producten op die eenheid met één scan af te handelen. U kunt bijvoorbeeld een pallet met 50 serienummers in één transactie verplaatsen. Directed Put Away adviseert u bij ontvangst van goederen waar u deze in het magazijn zou moeten plaatsen, met een optimaal ingericht magazijn als gevolg.

Foutloos en sneller orders picken

Het rendement van uw magazijn en uw leverbetrouwbaarheid neemt toe met een WMS oplossing, mits het goed is geïmplementeerd. Daarom is ook hier van belang dat eerst uw processen optimaal verlopen, voordat we beginnen aan de automatisering. Het resultaat van een WMS project raakt immers uw hele onderneming; foutloos en sneller picken resulteert in:

 • minder magazijnkosten,
 • kortere doorlooptijd en een hogere leverbetrouwbaarheid,
 • prettiger werken voor uw magazijnpersoneel.

Een daling van 90% pickfouten is met WMS haalbaar, is onze ervaring.

Processen verbeteren is het doel

In een tijd waarin u steeds strenger wordt beoordeeld op uw prestaties als leverancier, is een WMS een fijn gereedschap. Wij helpen u graag met een passende oplossing voor úw magazijn. Maar het kan ook zijn, dat we u adviseren om vooral niet met WMS aan de slag te gaan. Waarom?
Omdat een WMS geen doel op zich is. Misschien kunt u uw voorraad wel grotendeels aansturen met Kanban bijvoorbeeld.

Download de leaflet

Laat uw bedrijfsnaam en e-mailadres achter en u kunt de leaflet downloaden.

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---