“Realtime inzien wat er gebeurd op de productieafdeling en hier direct op sturen!”

Danpoort realiseert groei door een digitalisatieslag!

Ondersteund door AB heeft Danpoort in haar organisatie diverse softwareoplossingen aan het werk. Zoals Exact Globe, Synergy, Shop Floor Control, ABMC (Digitale Fabriek), EDI, ScanSys en de rapportagetool Sumatra. Ook is gestart met de implementatie van een WMS. Al deze software werkt dankzij AB samen met één doel: de forse jaarlijkse groei van minstens 10% van Danpoort in goede banen leiden door ondersteuning én optimalisatie van processen.

Danpoort International Abrasives is producent van schuur- en slijpmaterialen. Danpoort is een familiebedrijf dat ernaar streeft om schuurmaterialen van de hoge kwaliteit te produceren. Van schuurpapier wat u bij de bouwmarkt kunt kopen tot hele specialistische schuurbanden, bijvoorbeeld voor de medische wereld. Een aantal jaren geleden werkte Danpoort nog vanuit een systeem waar productiebonnen gegeneerd werden en uitgeprint de werkvloer op gingen. Danpoort merkte dat er geen goed inzicht was om de juiste analyses te kunnen maken over de status van de producten in het productieproces. Op het moment dat een klant opbelt over een bestelling, moesten de customerservice medewerkers letterlijk de productie inlopen om de status te checken. Dit wilde Danpoort doorbreken en zo viel het oog op de Digitale Fabriek van AB.

De digitale transformatie

Om de implementatie van de Digitale Fabriek goed voor te bereiden heeft Danpoort eerst haar gehele productieproces doorlopen. Het bedrijf werkt met verschillende ‘stations’ waar een product overheen loopt. Het uiteindelijke doel wat zij wilden behalen is het in kaart brengen van welk station welke doorlooptijd heeft. Met deze informatie kan Danpoort de bezetting inzien en daar uiteindelijk de planning flexibel op aanpassen. Zo geeft de Digitale Fabriek dagelijks inzicht.

Eigenaar en financieel directeur Vincent Zehenpfenning: “Ons management bekijkt wekelijks rapportages die vanuit de data van de Digitale Fabriek gevoed wordt. Wij kunnen nu realtime zien wat er gebeurd op onze productieafdeling en we kunnen daar ook direct op sturen. Het hele proces loopt uiteindelijk beter! Een mooi voorbeeld waarvan we direct kunnen zien dat de Digitale Fabriek een verbetering heeft gebracht, is dat we kunnen zien wat de bezetting is op elk specifieke station. Wij kunnen bijvoorbeeld inzien dat tijdens een vakantieperiode de bezetting zo laag was dat we daarna tegen een soort ‘hiccup’ zaten van de aantallen die we niet meer goed door de productie heen kregen. Als gevolg hebben wij nu de bezetting aanpast en de vakantieperiode anders ingedeeld zodat wij daar een vrij constante zien, waardoor ons hele proces uiteindelijk beter loopt.”

“AB heeft specialiste kennis in productieomgevingen”

De samenwerking met AB is erg goed. Binnen Danpoort streven wij naar een continue verbetering binnen ons proces. AB is een specialist in productieomgevingen en hebben veel kennis van productieberdrijven en wat daarbij komt kijken. Als partner brengen ze ons de inzichten en als we problemen hebben, kunnen we ook klantborden en samen de juiste oplossing daarin zoeken.

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---