Sterk concurrentievoordeel met ERP in combinatie met Lean

Lean en ERP - 50% kortere doorlooptijd, 15% lagere kosten

Tijdens de productie wordt gemiddeld slechts in 10% van de tijd echt waarde toegevoegd aan het product. Veel stappen zijn in de ogen van uw klant letterlijk waardeloos. Daarom moeten productiebedrijven niet alleen verder automatiseren, maar ook hun processen zelf optimaal inrichten. Lean is een verbeterstrategie, gericht op tempo maken en op (meer)waarde creëren voor de klant. Als automatiseringsexpert hebben wij Lean en QRM ingebed in onze implementatiemethodiek.

Lean en ERP

De informatie uit een ERP-systeem is belangrijk voor u. Vooral als beslissingsondersteuning. Naast het leveren van handvatten bij het optimaliseren van de processen vóórdat de software wordt ingericht, kan de lean-gedachte bij die inrichting van een ERP systeem als basis dienen. Verspilling, zoals het invoeren van overbodige velden, het tonen van irrelevante dialogen en onnodige registraties, vermijdt u op deze manier. Tegelijk komt de focus te liggen op het beantwoorden van essentiële ondernemingsvraagstukken. Zoals: ´Wat is uw doel en strategie?’ en ´Waarop stuurt u uw organisatie?’

Op maat: Lean of QRM

Veel processen kunnen met behulp van Lean worden verbeterd. Echter, wanneer u vooral klantorder gestuurd en op klantspecificatie produceert – dus veel variatie in kleine series of zelfs enkelstuks – kan Quick Response Manufacturing (QRM) een betere methode zijn. QRM richt zich primair op verkorting van doorlooptijd. De extra snelheid zorgt voor lagere kosten en veel meer flexibiliteit. Dit biedt uw organisatie een sterk concurrentievoordeel.

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---