Op kosten besparen door efficiënt voorraadbeheer

MRP in Exact, inzicht in behoefte van materialen en uren

Exact levert binnen het product Globe een volledige MRP module. U kunt zo kosten besparen dankzij efficiënt voorraadbeheer.

Wat is MRP ?

Een MRP module staat voor Material Requirements Planning. Eenvoudig gezegd: inzicht in behoeften van materialen en uren in de tijd.

Door middel van MRP kunt u letterlijk in één oogopslag zien waar bijvoorbeeld over drie weken een materiaaltekort ontstaat, of welke orders welke onderdelen nodig hebben. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

De belangrijkste voordelen van MRP

Het belangrijkste voordeel van een goede Material Requirements oplossing is gemak, want een MRP kan onder andere grafisch bestelvoorstellen doen, productieadviezen genereren en diverse scenario’s doorrekenen. Met MRP in Exact Globe Next kunt u:

  • Optimale voorraadniveaus bepalen; niet misgrijpen én geen onnodige ruimte en liquide middelen innemen.
  • Inkopen en produceren op basis van lopende orders
  • Inzicht in doorlooptijden en leverdata
  • Halffabricaten op stuklijsten doorberekenen

Dit levert onze klanten veel voordelen op, zoals een hogere leverbetrouwbaarheid en een forse besparing op voorraadkosten. Voorwaarde is wel dat Exact goed is gevuld met de juiste stamgegevens: orders, bestellingen, productieorders, verkooporders, budgetten en planning uiteraard. Want rommel erin, is ook rommel eruit!

Complexe logistiek

Heeft u uw interne processen op orde en heeft u te maken met complexe logistiek, dan is MRP écht wat voor u. Is er nog ruimte voor verbetering in uw organisatie, dan kan het lean maken van uw processen veel extra rendement opleveren vóór u MRP gaat implementeren. Graag helpen wij u om deze belangrijke stappen te nemen in het verder optimaliseren van uw bedrijfsvoering.

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---