Meet de betrouwbaarheid van uw leveranciers

Leveranciersbeoordeling in Exact

U wilt graag uw klanten tevreden stellen. Stellen uw leveranciers u ook tevreden?
Kunt u deze vraag beantwoorden? En zo ‘ja’, waarover bent u dan tevreden of ontevreden? Op welke aspecten beoordeelt u überhaupt een leverancier: kwaliteit, prijs, levertijd, leverbetrouwbaarheid?

Om uw klanten tevreden te houden, moet u concurrerend blijven leveren. Dat betekent ook dat u concurrerend moet blijven inkopen. Immers, uw grondstoffen en halffabricaten bepalen ook de prijs, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van uw product. Grip op uw leveranciers is daarom belangrijk!

Houd controle over uw leveranciers

Exact biedt u veel mogelijkheden om grip te krijgen en te houden op uw leveranciers. Hiervoor zijn zelfs meerdere standaard modules beschikbaar. Zo is het mogelijk om de kwaliteit te meten en te administreren van de binnenkomende goederen. Hiermee kunt u per periode rapporteren welke mankementen de inkomende goederen hadden.
Indien nodig kunt u goederen ook blokkeren totdat ze gebruikt mogen worden.

Daarnaast is een vergelijking op productniveau tussen leveranciers, op het gebied van prijs en levertijd, met één druk op de knop uit Exact te halen.

Bovendien biedt Exact u de mogelijkheid om de betrouwbaarheid van uw leveranciers te meten. Met de orderprestatiedatum kunt u leveringen beoordelen op basis van wat is afgesproken of bevestigd door de leverancier.

Voorkom escalaties en dwing betere prestaties af

Met deze informatie in Exact bent u in control. U voorkomt escalaties en u heeft een betere onderhandelingspositie, wanneer uw leverancier bij u aan tafel zit.

Ga nog een stap verder met ketenintegratie

Heeft u al voldoende grip op uw leveranciers en wilt u de samenwerking naar een hoger plan tillen? Praat met uw crediteuren dan eens over ketenintegratie en JIT-leveringen. Exact biedt aanvullende tools om via een cloud-netwerk crediteuren real-time toegang te geven tot uw materiaalbehoefte en dit te leveren. Dit bespaart u veel tijd, uw leveranciers zijn beter afgestemd op uw proces en u grijpt nooit mis!

Meer weten over leveranciersbeoordeling en ketenintegratie?

Door Exact goed in te richten krijgt u meer grip op uw leveranciers en de resultaten van uw leveranciers. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Exact op het gebied van leveranciersbeoordeling en ketenintegratie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---